Header-Logo

Yhteistyötä elektroniikan tutkimuksen kärjessäTR19 Ympäristökysymykset


Toiminta-ajatus


Työryhmä pyrkii löytämään vastauksia kysymykseen: Miten ympäristö kestää elektroniikan tuotteita? Elektroniikkalaitteen ympäristöyhteensopivuuteen liittyvät tuotteen sisältämät materiaalit, sekä prosessien ja koko tuotteen elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset. Myös ympäristöjärjestelmät, kuten hallintajärjestelmät ja kierrätys kuuluvat työryhmän toimialueeseen.

Toimintamuodot


Tiedon vaihto, ryhmätyöt, seminaarit. Ympäristökysymykset työryhmä antaa hyvän poikkileikkauskuvan Suomen elektroniikkateollisuuden aktiviteeteista ympäristökysymysten alueella. Ryhmätyö toimintamuotona mahdollistaa nopean tiedonvaihdon. Lisäksi muodostuu kansallinen verkosto ympäristöasioiden parissa työskentelevien henkilöiden välillä, jolloin myös tieto kansainvälisistä hankkeista ja tutkimusprojekteista tarjoutuu yritysten käyttöön.

Yrityksille TR 19 toiminta antaa mahdollisuuden benchmarkingiin muiden yritysten ympäristöaktiviteettien ja omien prosessien kehityshankkeiden välillä. KOTELin seminaarit ja työryhmäraportit ovat myös eräs väylä tiedottaa yritysten omista aktiviteeteista Suomessa.

JäsenetABB Makkonen Eeva, Muurikainen Nora, Onkalo Tomi


BittiumMarkku Aikio, Yuka Kato


Conforman, Lehtonen Timo


Eaton Hakalahti Kirsi


Efore Nieminen Markku


Etteplan Nieminen Ari


Helvar Äikäs Sari


Kone Ohvo Pekka, Sariola Johanna, Uusitalo Hanna


Konecranes Myllysilta Marja, Palomaa Kati


Muutostuuli, Tasa Tero


NCABKim Fagerström


Nokia Oyj, Smalén LauriTeknologiateollisuus ry., Wiik Carina


Danfoss Silvola Pia, Välimäki Pasi


Vaisala Leppänen MaijaEurofins Expert Services
Antti Turtola

Suljetut sivut


Avaa työryhmän suljetut sivut